Go Blue… τρέξε, δράσε και σώσε τον πλανήτη μας

Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού παρουσιάζει την πρωτοποριακή περιβαλλοντική δράση Go Blue by MUSKITA, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα θέματα ανακύκλωσης, προστασίας του περιβάλλοντος και μείωσης των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών.

Η δράση Go Blue αποτελεί μετεξέλιξη της εκστρατεία Going Green, και είναι εμπνευσμένη από το μοναδικό μπλε χρώμα της θάλασσας που περιβάλλει το νησί μας.  Ας μην ξεχνάμε ότι η θάλασσα καλύπτει περισσότερο από τα δύο τρίτα της επιφάνειας της γης, αποτελώντας το μεγαλύτερο παράγοντα ρύθμισης των κλιματολογικών συνθηκών. 

Η «εκκίνηση» του Go Blue by MUSKITA θα δοθεί στο πλαίσιο του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού , που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Μαρτίου 2020.  Συγκεκριμένα η MUSKITA καλεί τους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο Λεμεσού, να δημοσιεύσουν μια φωτογραφία τους σε Facebook ή Instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag #GoBluebyMUSKITA, και κάνοντας tag την εταιρεία. Για κάθε φωτογραφία, η MUSKITA θα προσφέρει €1.00 στον οργανισμό Let’s Make Cyprus Green. Παράλληλα, οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων θα προβάλλονται μέσα από μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη, που θα βρίσκεται στο περίπτερο της εταιρίας, κατά το διήμερο του Μαραθωνίου.

Όπως δήλωσε η κ. Άννα Μουσκή, Marketing Manager της Muskita, η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας και η εκστρατεία Go Blue αποτελεί ευκαιρία δράσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και έμπρακτης συνεισφοράς στην Λεμεσό, τον αθλητισμό και την κοινωνία γενικότερα
Ο μη κυβερνητικός οργανισμός Let’s Make Cyprus Green έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις αρνητικές επιπτώσεις στον πλανήτη, ως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης πλαστικού και της δημιουργίας αποβλήτων, με απώτερο στόχο την υιοθέτηση υπεύθυνου τρόπου ζωής, φιλικού προς το περιβάλλον.